God mad i julen – slankekur i januar

Som en ny læserservice, bringer FamilieNyt her opskriften på en vellykket juleanretning.

Da julens gode mad desværre altid bringer dårlig samvittighed i januar med sig, forsøger FamilieNyt sig nu med opskriften på juleretter, der ikke giver anledning til nytårsfortsæt. Samtidig vil FamilieNyt hermed opfordre læserene til at indsende opskrifter på retter, som de synes smager himmelsk.

Laksemousse (4 pers.):

180 g kogt laks uden skind og ben

4 spsk finthakket, syltet agurk

8 tsk (40g) kalorielet maynonnaise

2 tsk hakket purløg eller løg

4 spk ylette

3 blade husblas

½ dl. Kogende vand

6-8 blade hovedsalat

4 citronbåde

Dildkviste tynde agurkeskiver

Mos laksen med en gaffel. Mayonnaise, ylette, syltet agurk og purløg (løg) røres sammen. Laksemousen tilsættes, husblasen udblødes, smeltes og tilsættes laksemoussen i små portionsforme. Lad dem stå i køleskabet, indtil moussen er stivnet, ½-1 time. Vend moussen ud på en bund af strimlet hovedsalat. Garnér med citronbåde, dildkviste og agurkeskiver.

Indeholder 154 kcal/690 kj. pr. person

Ovnstegt Kalkun (4 pers.):

1 minikalkun, 2 – 3 kg.

2 tsk salt

½ tsk peber

1 æble skåret i både

½ citron skåret i både.

Optø kalkunen så meget, at posen med indmad kan fjernes. Tænd og stil ovnen på 175 grader. Gnid kalkunen indvendig og udvendig med salt og peber. Læg æble- og citronbåde ind i kalkunen. Anbring kalkunen på en rist over en bradepande. Steg kalkunen i 30 min. Vend og steg yderligere i 30 min. Læg nu kalkunen med brystet opad og lad den stege færdig ved at stikke i lårkødet. Når kødsaften, som pibler ud, er klar, er kalkunen færdig. Beregn den totale stegetid til 1½ til 2 timer. Tag kalkunen ud. Fjern skindet. Skær kødet i passende portioner og fjern benene. Skal kødet ikke bruges straks, kan det fryses i passende portioner. Indeholder ca. 350 kcal/1435 kj pr. person.

Server hasselbagte kartofler og rødkålssalat hertil med en evt. fedtfattig dressing.

Grillede ferskner (1 pers):

125 g ferskner fra dåse

stødt kanal

2 spsk tør hvidvin

Sæt ovnen på grillvarme. Læg fersknerne i et ovnfast fad og strø kanel over. Grill ca. 4-5 min. Hæld vin over ved serveringen. Indeholder 53 kcal – er helt fedtfri

Eller

Ananas-is (4 pers):

1 godt moden nanas

2 dl vand

1 spsk citronsaft

Skær stilken af ananasen. Del den i 2 og fjern stokken i midten. Fjern nu forsigtigt frugtkødet og gem de 2 halve skaller. Vej 400 g frugtkød af og hak det fint. Bland med vand og citronsaft i en gryde og lad det koge i ca. 5 min. Findel blandingen med en blender eller lign. Hæld ananaspureen i en skål og stil den i fryseren ca. 1 time, til den har konsistens som sorbet. Server isen i ananasskallerne. Indeholder 80 kcal. pr.pers. 4 pct.fedt.

Retur til menu.

Op ] Betty sep ] Thorben sep ] julesylte ] eventyr.htm ] CKWD ] gitterejse.htm ] Hytten ] bruunshaab ] Kina web Kamera ] Bibi ] Luise ] Ole til Frisør ] julesylte ] julsdralle.htm ] [ julmadjan.htm ] Anders og Thomas på golfbanen. ] rejsehilsen ] Bibi sep ] babyer ]